<no title>

ساخت وبلاگ

مصر خواهان استرداد مجسمه نفرتيتي است

ملكه نفرتيتي بانوي اخناتون (فرعون سال هاي ۱۳۴۰ تا ۱۳۲۴ پيش از ميلاد مسيح) بود.

با انتشار گزارشي تازه در "اشپيگل" آلمان و تايمز لندن، دعوا بر سر معروف‌ترين تنديس مصر باستان بار ديگر بالا گرفته است.

باستان‌شناسان مصر عقيده دارند كه مجسمه نفرتيتي با حيله و در "شرايطي نيرنگ‌آميز" به آلمان منتقل شده است.

لودويگ بورشارت مصرشناس نامي آلماني در حفاري‌هاي سال ۱۹۱۲ تنديس ملكه زيباي مصر باستان را كشف كرد و تصميم گرفت آن را به آلمان بفرستد.

هفته نامه "اشپيگل" بر پايه‌ي سندي نويافته و مربوط به سال ۱۹۲۴ خبر داده است كه باستان‌شناس آلماني، براي خريد مجسمه و كسب جواز صدور آن به آلمان، آگاهانه مقامات مصري وقت را گمراه كرده است.

او عكسي تيره و تار از مجسمه گرفته و آن را به "مقامات كنترل" نشان داده است، تا آنها به زيبايي و درخشش مجسمه پي نبرند. همچنين گفته مي‌شود كه بورشارت به مسئولان گفته بود كه جنس مجسمه از گچ است، تا در اصالت آن ترديد ايجاد كند.

باستان‌شناس كلاهبردار؟

يك منشي "انجمن شرق‌شناسي آلمان" كه در كشف و معامله تنديس نفرتيتي در ژانويه سال ۱۹۱۳ حضور داشته، در يادداشتي مربوط به سال ۱۹۲۴ كه به تازگي رو شده، نوشته است كه باستان‌شناس آلماني بورشارت "براي اين كه مجسمه به ما برسد، نه خود مجسمه و نه عكس درستي از آن، بلكه عكس تيره و تاري از آن را" به مقامات كنترل نشان داد.

به دنبال انتشار اين گزارش، زهي حواس دبير كل شوراي عالي آثار باستاني مصر اعلام كرد كه بي‌درنگ و به طور رسمي از آلمان تقاضا مي‌كند كه مجسمه معروف را به مصر برگرداند. آقاي حواس گفت كه اگر سند منتشر شده درست باشد، مجسمه نفرتيتي به طور غيرقانوني به آلمان رفته است و بايد به مصر برگردد.

مصر از ساليان پيش همواره خواهان استرداد معروف‌ترين مجسمه مصر باستان بود، اما اين بار دليل قوي‌تري براي پيشبرد تقاضاي خود به دست آورده است.

"شرايط منصفانه"

انجمن شرق‌شناسي آلمان ادعاي باستان‌شناسان مصري را رد كرده و گفته است كه هيچ تلاش آگاهانه‌اي براي كم‌بها جلوه دادن مجسمه صورت نگرفته و معامله "در شرايطي منصفانه" انجام شده است. اين انجمن اضافه مي‌كند كه اگر مسئولان وقت به اهميت مجسمه پي نبرده‌اند، تقصير از باستان‌شناسان آلماني نيست.

در آلمان در چند موزه مصرشناسي از جمله در بن و برلين، آثار باستاني بسياري از مصر باستان نگهداري مي‌شود. آلمان نه تنها از استرداد آثار باستاني مصر خودداري ورزيده، بلكه از قرض دادن آنها نيز به موزه‌هاي مصري پرهيز مي‌كند، زيرا بيم دارد كه مقامات مصري آنها را پس ندهند.

مجسمه نفرتيتي گرانبهاترين اثر مصر باستان به شمار مي‌رود و در "موزه مصرشناسي برلين" نگهداري مي‌شود. سالانه ۵۰۰ هزار نفر از نفرتيتي ديدن مي‌كنند.

ملكه نفرتيتي بانوي اخناتون (فرعون سال هاي ۱۳۴۰ تا ۱۳۲۴ پيش از ميلاد مسيح) بود.

دانستنیها,کتاب الکترونیک...
ما را در سایت دانستنیها,کتاب الکترونیک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mahmood bedanid بازدید : 70 تاريخ : شنبه 15 مهر 1391 ساعت: 21:45